Het land van Fahrenheit

| 25/02/2017

Recentelijk heb ik eindelijk eens kunnen ervaren hoe het is om in het land van de Fahrenheit te zijn. Voor een stedentrip van zeven dagen was ik namelijk in New York. Een welverdiende ontspanning na een aantal maanden flink aan de gang te zijn geweest met online marketing werkzaamheden. Na het opstarten van mijn Fahrenheit naar Celsius blog in augustus, heb ik mij steeds meer verdiept in Fahrenheit en Celsius en heb ik me ook verbaasd over het onderscheid en de aparte relatie tussen Fahrenheit en Celsius. Het ironisch is nog wel dat Fahrenheit eigenlijk een product van Nederland is. Tijdens mijn vlucht van Amsterdam naar New York was ik mij hiervan wel bewust. Eigenlijk legde ik dezelfde weg af als de Fahrenheit, namelijk van Nederland naar de Verenigde Staten.

Fahrenheit vanuit Nederland naar Amerika

De temperatuurschaal Fahrenheit werd ontwikkeld door Gabriel Fahrenheit. Deze van oorsprong Duitse natuurkundige kwam na de vroege dood van zijn ouders als koopmansleerling in Amsterdam terecht. Uiteindelijk bleek Gabriel Fahrenheit meer talent voor natuurkunde te hebben dan voor het koopmanschap. Hij ontwikkelde nadat hij verhuisd was naar Den Haag namelijk in 1717 de Fahrenheit temperatuurschaal. Deze temperatuurschaal is tot op de dag van vandaag de meestgebruikte temperatuurschaal in de Verenigde Staten, terwijl het land waar de temperatuurschaal werd ontwikkeld Fahrenheit al meer dan 40 jaar heeft afgezworen en heeft ingeruild voor Celsius.

Fahrenheit in de Verenigde Staten

Als je ergens op reis bent, dan is de temperatuur natuurlijk een belangrijk aspect. En gelukkig was het aardig goed weer. Op een bepaalde dag zouden we zelfs een temperatuur van 18 graden Celsius hebben, of zoals men in de Verenigde Staten zegt 64 graden Fahrenheit. Ondanks dat ik een website over Fahrenheit en Celsius heb, was het bekijken van het Amerikaanse weerbericht en het direct omrekenen naar Celsius niet bepaald eenvoudig. Wat je natuurlijk wel weet na het maken van deze website is dat 0 graden Celsius overeenkomt met 32 graden Fahrenheit. Maar vervolgens is het nog een uitdaging om te weten welke temperatuur in Celsius 64 graden Fahrenheit is. Gelukkig had ik daarvoor deze handig website met de Fahrenheit to Celsius calculator. Ik hoop dat jullie net zoals ik met veel plezier gebruikmaken van deze Fahrenheit naar Celsius calculator, zowel op het moment dat je in Nederland bent als op het moment dat je in de Verenigde Staten bent.

4.9/5 - (108 stemmen)

Categorie: Gebruik